Een Homemade Kerstmis


Dit jaar wou ik iets 'echt van mijzelf'.  Het begon met een ballet-tas voor dochterlief en het eindigde met een handgemaakt cadeautje voor iedereen.  Normaal zouden dit 5 blogberichten kunnen zijn, maar het is Kerstmis dus doen we eens lekker gek (dat doet -gelukkig- nog altijd geen pijn :-) ).


Een ballet-tas voor dochterlief ...

 

De stofjes van Cotton+Steel verleiden mij telkens weer.  Deze reeks vond ik onmiddellijk iets voor 'ons Catho'.  Een meid van 9j ... te oud voor het klassieke balletroze satijnen tasje, maar toch nog steeds een echt  'meisje meisje'.
Mijn inspiratie haalde ik bij Jakoebies Blogspot.  De Lady Lotta Bag is zeker niet nieuw, maar het blijft een ideale tas ... een klassieker ondertussen onder de handgemaakte tassen :-).

Kerstboompjes voor Oma, Schoonmama en eentje speciaal voor kleine Kas ...

 


De kerstboompjes kocht ik bij de Action.  Voor de be-lettering zette ik mijn Silhouette Cameo ... EN Catho aan het werk.  


Met deze snijplotter snij je de leukste stickers, applicaties, ...  uit alle soorten materialen: vinyl, flex, flock, ...  Van gepersonaliseerde dekentjes, struisvogelhotels (oh ja !) tot dus ook eigen kerstboompjes.

Een trui voor mijn grote schat ...

 


Mijn man staat eigenlijk heel onderaan de 'zelfmaak'-ladder.  Meestal zit ik achter mijn machine voor dochterlief en mijzelf.  Mijn zoon heeft ondertussen ook al een ruim gevulde kast sweaters, maar manlief ... tja, wat maak je daar voor ?

Bij de verwerking van mijn winterstoffen, kwam hij opeens de keuken binnen met een rol wol onder zijn armen ... 'met deze mag je nu ook eens iets voor mij maken'.  En zo geschiedde ...
Als patroon gebruikte ik de Chess-Sweater van La Maison Victor.  Omdat mijn man van 'simpel' houdt, heb ik maar 1 soort stof gebruikt.  Deze doubleface wol had een heel zachte, sweater-achtige binnenkant.  Deze heb ik gebruikt voor de hals -en mouwboorden.

Een pyjama met cape voor mijn eigen wolfje ...

 De zonen09-patronen zijn altijd een schot in de roos.  Zo ook de Wolf.  Een pyjama met cape die ze zo kunnen dragen of kunnen vastmaken aan hun bloes zodat ze niet vervelend zit aan de hals. 

Voor de cape was ik lekker lui.  In plaats van een katoentje EN een tricot/nicky/pels/....  uit te zoeken, ging ik gewoon voor een doubleface stofje.  De purring fur heeft een sweater 'buitenkant' en een 'harige' binnenkant'.  Dus meer dan de cape uit te knippen en de randjes wat af te werken, was niet nodig voor een hoog knuffelgehalte. 

De broek hield ik simpel.  Mijn wolfje heeft het zo niet op teveel naden, paspels,...  Dus een gewone katoentricot zonder veel poespas.  En welke stof voor de bloes kon ik nu beter kiezen dan deze vosjes-tricot :-).

Mijn laatste cadeautje blijft nog even een verrassing ....


... mama Kas leest mee :-) :-)

****

Mijn kerstcadeautjes zijn klaar.  Mijn naai- en lockmachine gaan in onderhoud en ik nestel mij op de zetel met een dekentje en lekker kopje thee.

Ik wens jullie allemaal een superzalige Kerst en een geweldige start van 2016 !! 
Reacties

  1. Ik loop tegenwoordig op een heel andere manier door de Action ... je kan gewoon met alles wel 'wat doen' :-) :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten