De communie van Zoonlief - Deel 1Volgende week is het zo ver.  Dan doet onze jongste zijn Eerste Communie.  Qua timing niet ideaal voor ons.  20 dagen daarna openen wij onze nieuwe winkel.  Je kan je dus voorstellen in wat voor een gekkenhuis wij nu leven.

Maar 'Les excuses sont faites pour s'en servir ...' Geen reden dus om niet in het nieuw en zelfgemaakt te verschijnen !!


Strikjurk: Anaïs

Over het patroon moest ik niet lang nadenken.  De Anaïs-jurk van IeneMiene maakte ik al een paar jaar geleden.  En het blijft een van mijn favoriete jurkjes in mijn kast.


Om er toch mijn eigen touch aan te geven, verlaagde ik de halslijnen en voegde ik er een keyhole aan toe.  Zo krijg je een decolleté, maar blijft het toch netjes :-).  De uitleg om die keyhole mooi te maken, haalde ik uit het boek: Little Miss Y's - Wardrobe. 
De afwerking: mijn eerste blindzoom

Ik naai nu toch al verschillende jaren, maar van sommige technieken blijf je toch schrik hebben.  Ik had zo een haat-liefde verhouding met de blindzoom.  Tot nu toe kreeg ik het niet door hoe je je stof nu moest vouwen en hoe die steek in zijn werk zat.  De blindzoomvoet was bij mij herleidt tot een smalle kantvoet :-).

 
 
Dankzij Patricia van het BERNINA-servicecentrum in Breda, is het mij deze keer wel gelukt.  Ik moet heel de BERNINA-familie onder de knie krijgen en de enige manier om dat gedaan te krijgen, is hem dus gebruiken.  Bij deze jurk heb ik mijn vorige machine aan de kant geschoven en de BERNINA 330 PE gebruikt.  Met een perfecte blindzoom als resultaat .... Me Happy :-) :-) Mijn jurk is net op tijd klaar geraakt.  De outfit van zoonlief, zelf gemaakt met de super-patronen van Zonen09- volgt nog in deze blog.  Maar nu eerst zorgen dat zijn dag er eentje wordt op nooit te vergeten.

Tot snel xx
Accent: Piqué
Channelle-jasje: handgemaakt door Miet Dreezen
(stof is helaas uitverkocht)

Schoenen: Chie Mihara
Handtas: Van Hassels


Reacties

Een reactie posten