De CommunieDe Eerste Communie ...  dat is toch de dag waarop je kleine jongen groot wordt.  Een grote stap in zijn nog  jonge leven.  Je ziet hem groeien en weet ... vanaf nu is het loslaten en vertrouwen :-) :-)

Bij mijn dochter was het niet gelukt. Ze moest en zou in het wit, met tierlantijntjes ... alles er op er aan. Maar bij zoonlief had ik meer geluk.  Ik wil een broek van jou en nee ...  ik wil geen hemd want dat doe ik toch niet aan !!  Duidelijk, maar zo hebben we het graag.

Zonen09 ... to the rescue !!

De Cisse


De Cisse was geen onbekende meer.  Perfecte pasvorm voor zijn smalle poep en lange benen.  Recht, klassiek, niet teveel poespas, maar toch genoeg mogelijkheden om hem helemaal 'eigen' te maken.

Omdat het in België nooit zeker is welk weer je krijgt, maakte ik twee versies:  de lange broek en de short (een van de vele voordelen als je zelf voor de outfit zorgt :-)

In de binnenpas is eigenlijk geen beleg voorzien, maar omdat ik de knoop(plek) toch moest verstevigen heb ik hier nog een accent-stofje aan toegevoegd ... meer stevigheid en mooier afgewerkt :-).

De Theo ... in polo-versie


Zoals ik al zei .... mijn zoon en hemden, dat is geen goed huwelijk.  Ik heb al teveel theo's - ongebruikt en uiteindelijk toch te klein geworden - doorgegeven aan anderen dat ik die strijd niet meer aan ga.  Maar waarom geen theo maken in tricot met een polo-sluiting ?  Toch deftig genoeg voor een communie, maar met het comfort van een t-shirt ... deal !!

Om toch wat extra fun in het basis-gestreepte stofje te steken, heb ik de rugpas (van binnen) voorzien van wat extra bootjes.  Ook onder de kraag, komen deze nog even terug piepen.

Ik heb zelfs mijn hele proces ... van hemd naar polo gefotografeerd.  Ideaal tutorial-materiaal.  Dat had Sharon, van Zonen09,  ook gedacht.  Want tegen dat mijn polo af was, stond haar tutorial al online :-).  Ik ga het warme water dus niet opnieuw uitvinden.  Als jullie aan de slag willen, vinden jullie de perfecte uitleg hier terug :-).

Het was een schitterende dag, de zon was van de partij en de outfit was party-proof !!  Wat kan een mens zich nog meer wensen :-) :-)

Patronen: Cisse + Theo (beiden van Zonen09)
Stof Cisse: Donkerblauwe twill (keperkatoen met een beetje stretch)

Stof Theo: Tricot (helaas uitverkocht)

Foto's: oa. Kooda Photography 
Reacties

 1. Mooie communicant Sincha! Een dikke proficiat voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Annie, we hebben een schitterende dag achter de rug :-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele eer om te zien hoe de patronen deel uitmaken van zo'n belangrijke dag. Proficiat aan de communicant en de creatieveling!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je patronen zitten altijd als gegoten ... heerlijk als die stress wegvalt en je enkel hoeft te focussen op de details :-) :-) ( nu nog een patroon voor een vest en we hoeven niet meer naar de winkel ... hihi)

  Heel erg bedankt voor je werk en inzet ... dat extra beetje liefde vind je in ieder patroon terug xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten