Ons eigen pand

Zaterdag, 21/5/2016, was het zo ver.  Het Stoffenhuis - deel 2 opende haar deuren. Dat het geen gewone verhuis was, willen we toch graag even laten zien.

Op 4 /1/2016 zetten we onze handtekening onder de akte.  Het pandje in de Gerdingerstraat is van ons.Een pand waar ik 4 geleden al verliefd op was geworden.  Ik was er nooit binnen geweest, maar alles aan het huisje trok mij aan.  De ramen, de sierlijsten, de straat zelf, ...  Het verhaal klopte gewoon.4 jaar geleden was de stap te groot, maar nu we onze toekomst aan het bekijken waren, kwam de Gerdingerstraat terug in de picture.  Voor de nieuwsgierigheid toch maar eens gebeld met de eigenaar en een eerste afspraak gemaakt om het pand ook eens aan de binnenkant te ontdekken.

Het huisje was eigenlijk in heel goede staat.  Je moet weten dat de akte 1880 vermeld als 'eerste ingebruikname', maar er was al die jaren in gewoond en eigenlijk ... dat had je zo terug kunnen doen.
Alleen waren wij niet op zoek naar een woning.  Terwijl de eigenaar de gedane renovaties, gebruikte materialen, ... opsomde ...zag ik ... een sloophamer voorbij komen.  Hoe schattig het huisje ook ingedeeld was, als winkel zou het één grote ruimte worden.

(de enige mensen die het huisje nu nog aan de binnenkant kunnen herkennen, zijn zij die het in 18-honderd opbouwde :-) ).


Er is de afgelopen maanden keihard gewerkt.  Ongelooflijk dat het merendeel gedaan is door mijn echtgenoot en vader - die allebei toch ook nog een dag-job hebben.  Het verlof voor 2016 is er helemaal door ... het resultaat mag er zijn !!De blauwe steen van de snijtafel is trouwens gerecupereerd.  Hier heeft de eerste eigenaar ooit nog zijn speculoos op uitgerold.
Als jullie mij zoeken ... nu weten jullie waar ik zit :-)

Het Stoffenhuis
Gerdingerstraat 17
3960 Bree

Tot binnenkort !!

SinchaReacties

 1. Waaw, supermooi pand! Proficiat met je mooie winkel! Ik kom zeker eens langs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Robelle ... altijd welkom om eens te komen 'sfeer snuiven' :-) :-)

   Verwijderen
 2. ziet er prachtig uit! een adresje om zeker te onthouden als ik eens in de buurt ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super !! Wij zijn er ook heel blij mee :-). spring zekere eens binnen als je in de buurt bent !!

   Verwijderen

Een reactie posten