Eindelijk ... nog eens een tas

Hoe lang dat stukje canvas-katoen van Kokka al in mijn kast lag ... geen idee.  Ik was op slag verliefd toen ik het de eerste keer zag, maar het heeft meer dan een jaar geduurd voordat ik er het ideale project voor had.


Dat blijft mijn grootste probleem.  Stoffen waar ik stapelverliefd op ben, verwerk ik het liefste in een duurzaam project. Dus geen kinderkleding waar ze na een x-aantal maanden uitgegroeid zijn, maar iets waar ik iedere dag weer blij van wordt ...Een lekker grote tas met kurkleer ...  dat zou het worden .

Voor het patroon liet ik mij inspireren door de Lili-tas uit het boek van De tas van Annelies.  Een simpel rechte tas met een binnenzakje dat volledig apart gemaakt wordt en dat naderhand bovenaan mee bevestigd wordt.

Om er wat meer fun in te steken, koos ik voor een opvallende biais.  Ooit nog zelfgemaakt van weer een ander prachtig kokka-stofje (en waar het merendeel van het stof dus wel een kinderjurkje werd waar dochterlief ondertussen nu echt wel uitgegroeid is).Omdat ik het geen leuk idee vind dat mijn tas gewoon open staat, heb ik wel een extra rits-sluiting toegevoegd bovenaan mijn tas.  Zo kan de tas mooi dicht en is de inhoud mooi afgeschermd van eventuele ongewenste pottekijkers.

Deze techniek paste ik al eerder toe bij mijn Lena-tas uit het boek: Mijn tas.

(hoeveel 'tassen'-boeken ik op mijn boekenplank heb staan ... je wilt het niet weten :-) :-) )


Nog een brede tassenband voor de schouders en mijn tas is klaar voor een stevige shopping-trip !!

Patroon: Lili uit het boek: De tas van Annelies
Canvas-stof: Kokka (helaas uitverkocht)
Binnenvoering: Soft Cactus
KurkleerReacties

  1. Mooi hoor. In het echt is hij ook prachtig want hij stond vrijdag in de winkel niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt ... hij moet nog even voor 'model' spelen voordat hij mee naar huis mag :-) :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten