Een nieuwe Rosie&Me

Rosie&Me heeft twee nieuwe patronen uitgebracht.  De Frida en de Elise.  Esther haar twee eerste patronen voor 'losse stuks'.  De Frida is een mooie rok met doorstikte plooien en Elise een getailleerd bloesje/hemdje met figuurnaden en ruime kraag.

Als je -zoals mij- zot bent van rokken, is het altijd zoeken naar mooie tops.  De Elise komt dus als geroepen.  Daarbij is de huidige oversized-mode absoluut mijn ding niet.  Geef mij maar aansluitende pasvormen, maar wel met de nodige bewegingsvrijheid (!). 

Ik heb mijn Elise in maat 40 gemaakt en hij pas perfect.  Zelfs aan mijn borstwijdte heb ik niets moeten veranderen (voor de geïnteresseerden, ik heb een 85C/70D).


Natuurlijk heb ik op al de mogelijke plaatsen paspel gebruikt :-).Voor het stof koos ik voor een dunne, soepele viscose-crepe.  Door de extra structuur in het stof, leeft het precies meer en krijgt het stof wat meer 'diepte'.  


Voor mij is dit een perfect hemdje ... speels, vlot, getailleerd ... zowel voor de week op een jeans als opgekleed op een rokje ...
ik ben fan !!
 Reacties

 1. oooh heel mooi, die moet ik onthouden. Ik ben namelijk ook eerder van de aansluitende stuks fan dan van die heel erg losse.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohja, leuk! Ik vind het ook tijd dat ze die losse zakken eens afvoeren in het modebeeld. Niets voor mij! Taille moet je accentueren ipv camoufleren, he!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze is mooi! Dat patroontje moet ik ook eens bekijken precies :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doe je zoveel moeite om er een beetje presentabel uit te zien en dan steken ze ons in rechte zakken ... daar doen we niet aan mee,he :-) :-) ... shake with what your mother gave you !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eerlijk gezegd, toen ik de eerste foto's zonder model zag, dacht ik "bwah...", maar de aan-foto's overtuigen me helemaal! Heel mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi ... is dat een compliment voor mij :-) :-) ... ik ben er wel heel blij mee - de volgende keer zou ik het alleen misschien iets minder diep aan mijn decolleté maken, maar dat hangt vooral aan de gelegenheid af :-)

   Verwijderen
 6. Heel mooi! Het past heel goed, heb het al in het echt kunnen aanschouwen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten