Lente ... Shorts ... Lenteshorts !!

De eerste lentezon is daar en dan begint het toch al snel te kriebelen om die benen bloot te laten.  Dochterlief (ondertussen al de 10j gepasseerd) trekt minder en minder een rokje uit de kast ... maar een cool shortje, daar zeggen we geen nee tegen.Voor haar gebruikte ik een patroon uit een speciale knippie-bijlage van vorig jaar.  Een speciale tiener-editie (1/2016)


Ook zoonlief gaan we deze keer niet vergeten (naaien voor jongens gaat op een of andere manier toch altijd minder vlot dan voor onze meiden :-) )Het patroon voor deze short was een ander paar mouwen.  Vorig jaar ging ik reeds aan de slag met de Cyriel-short uit La Maison Victor van vorig jaar, maar zelfs een jaar later was deze nog altijd te groot.  Mijn smalle jongen heeft een aansluitender exemplaar nodig, maar nog altijd een met de nodige bewegingsvrijheid om te ravotten.  Na wat grasduinen in mijn stapel boekjes kwam ik bij de Desert Denim uit ... een slim fit -jeans uit de Ottobere 1/2014.  MAAR ik wou geen gulp (wegens toch nooit gebruikt) ... dat betekent dus dat je meer ruimte bovenaan moet hebben dat je broek toch makkelijk aankrijgt.  Daarom heb ik het achterpand bewust 2 cm verbreed bovenaan.  Valse gulp + elastiek en wij zijn vertrokken !!
PS. Voor zoonlief was het te mooi weer om te komen poseren ... helaas :-)


Wij zijn alvast zomer-proof !!

Patroon dochter: Short 19 - Knippie-bijlage 1/2016
Stof: Het Stoffenhuis
Eerste shortje: helaas uitverkocht
Tweede shortje: zomerse jaquard.

Patroon zoon: Desert Denim - Ottobre 1/2014
Stof: bedrukte katoen met stretch


Reacties

  1. Heel mooie shorts en die Cyriel die valt inderdaad heel ruim uit. Ik liet bij zoonlief de naadwaarde weg en het probleem was opgelost ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Superleuke shorts!! Mooie stofjes heb je gebruikt! Laat de zon maar schijnen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank jullie wel :-) :-) ... het zonnetje is al daar dus hup met de beentjes !!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten