Copycat

Het is echt niet van mijn gewoontes om klakkeloos te kopieren.  Patronen zullen altijd wel een twist krijgen, iets maken recht uit het boekje ... alleen als het echt supermooi is anders probeer ik er toch altijd mijn eigen toets aan te geven, maar nu .... schaamteloos gekopieerd ... and I like it !!

Ik ben gestart met een klassieke aster-trui uit La Maison Victor.  Allez, klassiek .... het is te zeggen :-).  Ik ben van hun patroon vertrokken ... maar !!  De aster is altijd te kort dus ik heb die al standaard met 15cm verlengd.  Omdat ik de kant echt wou laten doorhangen, heb ik hem nog wat langer gemaakt en de bij de armen heb ik zowel verlengd als wat verbreed zodat ook de mouwen meer poffen. 

Voor het onderbloesje ben ik gewoon vertrokken van een standaard spaghetti-topje uit mijn kast.  Het is een soepele tricot die goed mee geeft en je ziet er weinig van als je de trui aan hebt.  De bandjes heb ik laten eindigen in mijn halsboord en onderaan is het topje en de kanten bovenlaag samen vastgezet met de onderste boord zodat het 1 volledige trui is (bij Caroline Biss verkopen ze de twee stuks apart).

Alles onder de overlock en je aster in no-time klaar.  Laat de zomer maar beginnen :-) :-)

Patroon: Aster-trui uit La Maison Victor
Stof: Kant + Basis viscose-tricot


Reacties

Een reactie posten