Zomerjurkjes


Jurkjes kan je nooit genoeg hebben ... voor dochterlief zijn we er nog eens ingevlogen, met twee heel verschillende patroontjes en stofkeuze.

Voor de Candy-Dress (we krijgen er maar niet genoeg van :-) ) koos ze een gestreepte katoen-tricot van Hilco met een vrolijk opschrift. Onze meid is al een heuse tiener.  De kindertijd is duidelijk voorbij dus het mag allemaal wat stoerder en strakker.  Alleen de mouwtjes ... 'daar wil ik wel graag een vlindermouwtje'.  Om er net iets meer kleur in te krijgen, heb ik de oranje basis-tricot gebruikt als accent aan de zakken en de kraag.  En dus ook voor een tweede laag aan de mouwtjes, samen met de rolzoom aan de rand, krijgen deze een heel speels effect.

  Jurkje nummer 2 is eigenlijk geen jurkje, maar ... een jumpsuit.  Het patroon haalde ik uit een (voor mij) nieuw naaiboekje: Stitched by You.  Een simpel patroontje dat een beetje doet denken aan de Candy-Dress maar dan als jumpsuit.


Hier gebruikte ik een dunne viscose-voile, alweer van Hilco.  Voor het touwtje gebruikte ik zowel hier als bij de Candy-Dress onze voorgevouwen tricot-biais die ik dubbel vouwde en doorstikte.  Bij de jumpsuit gebruikte ik zelfs heel afstekend garen waardoor het lintje een accent op zich is.Om dit super-soepele stofje om te zomen ben ik eens te rade gegaan in het oneindige aanbod  BERNINA-voetjes.  Ik ben gaan experimenteren met voetje #69.


Dit voetje rolt het stof als het ware op en door stikt het.  Ideaal voor hele dunne stofjes.  Je hebt het voetje in verschillende breedtes en voor verschillende soorten stoffen.  Voetje #69 is in principe voor tricot, maar ook deze voile ging dus vlot.  Oefenen is wel de boodschap. Je moet even voelen wat er juist gebeurt en hoe je het stof het beste vast houdt maar het went snel en al gauw heb je het onder de knie.
 En voila ... mevrouw haar kleerkast is alweer wat voller :-) :-)Patroon 1: Candy-Dress uit La Maison Victor
Stof 1: Gestreepte tricot van Hilco + Basis katoentricot


Patroon 2: Jumpsuit uit Stitched by You
Stof 2: Viscose-VoileReacties

Een reactie posten