Daar is de zon .. de zomer ... en het strand

De zomervakantie is niet meer ver af ... een zalige tijd vol zee, strand, ... en zelfgemaakte swimwear.  Met de nieuwe Swim&Fit- collectie van Hilco was er eigenlijk geen reden meer om niet zelf aan de bikini's en badpakken te beginnen ... of toch ...

Echte patronen zijn niet voorhanden en ook de technieken zijn niet zo alledaags.  Ik heb even getwijfeld om er wel een blogbericht over te schrijven.  Echt veel wijzer kan ik je helaas niet maken, maar langs de andere kant: 'al doende leert men' en het kan maar inspireren natuurlijk :-).
Voor beide kids vertrok ik van hun eigen badkledij.  Bij de zwemshort van Daan heb ik even overwogen om een bestaand boxershort-patroon te gebruiken (uit een ottobre-kids van een paar jaar geleden), maar dat patroondeel was zo groot in vergelijking met zijn huidige zwemshortjes dat ik uiteindelijk een bestaand shortje heb overgetekend.Zowel het shortje als Catho haar bikini + rokje zette ik in elkaar met de overlock.  Omdat deze swimwear echt wel heel goed moet meegeven, gebruikte ik seraflock op beide grijpers.  Voor de afwerking, gebruikte ik mijn coverlock.


Catho kreeg een driedelig setje: een bikini + zwierrokje stond op het verlanglijstje.


Wij zijn klaar voor zomer ... en jij  ?


Stoffen: Fit&Swim collectie van Hilco
Patronen: Overgetekend van bestaande bikini's en zwemshortje
+ een klassieke cirkelrok (2 op elkaar - afgewerkt met een brede boord)

Reacties

Een reactie posten