donderdag 20 juli 2017

Een slaapzakje voor haar metekindje ... door Catho

Eigenlijk is het niet aan mij om dit blogbericht te schrijven, maar om heel eerlijk te zijn ben ik hier nog fierder op dan op mijn eigen naaisels.

In april werd dochterlief de super fiere meter van het dochtertje van mijn zus.  En natuurlijk zorg je als meter voor een geschikt cadeautje ... hoe oud je ook bent.

Als "zus van ... " MET stoffenwinkel wist ik al snel welke richting de doopsuiker zou uitgaan en hadden we dus wat "inside-information" om aan de slag te gaan :-).  Het thema van het geboortekaartje zou een vrolijke vis worden ... de slaapzak dus ook :-) :-) .  Samen met Catho gingen we aan de slag.We vertrokken van een basispatroon voor de slaapzak (burda-patroon: 9479).  Met het nodige tekenwerk maakte we van dit basis-slaapzaakje een echte vis.


Catho maakte hem helemaal zelf.  Eerst schetste ze hoe ze wou dat hij er uit zou zien.  Samen bekeken we hoe we dit het makkelijkste konden vertalen naar een patroon en daarna kroop ze achter de naaimachine.
Doordat we het patroon uitbreidde met een paar extra vinnen, was dit een extra uitdaging voor het inzetten van de rits.  In de zijnaad kon de vin gewoon mee gestikt worden, maar aan de kant van de rits, moest deze wel onder de vin doorlopen.  Een beetje "foetelen" met biais-lint en ook dat probleem was opgelost.
En toen ... toen moesten we enkel wachten tot het verlossende telefoontje kwam van Hasselt.  Op 18 april was het eindelijk zo ver en mochten we kennis maken met Sam ... welkom lieve schat xx


Het heeft even geduurd voor dit blogberichtje de wereld in gestuurd werd ... de reden: de fotoshoot met de fiere meter liet even op zich wachten :-) :-)


Basispatroon: Burda 9479
Stof: Effen mintgroene tricot + geblokte quiltkatoen (is helaas uitverkocht)
Binnevoering: gebroken witte nicky velours
Naaister van dienst: Dochterlief Catho
Super-cute model: Metekindje Sam

4 opmerkingen:

 1. Wow superknap. Zowel de zak als het naaien als het metekindje πŸ˜‰

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En alles zelfgemaakt he ( maar niet door mij ������) ...
  Alle gekheid op een stokje .... ik ben ook super fier op Catho, ze heeft dat echt mooi gemaakt ... en Sam ... die is om op te eten ... zo'n schatje ❤❤❤

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooooh wat een leuk slaapzakje en super dat ze het zelf gemaakt heeft voor haar metekindje, die foto's van beide samen zijn zo lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super! Het zal wel zijn dat je fier bent!! En wat een schattig babietje!

  BeantwoordenVerwijderen