Eindelijk ... terug tijd om zelf achter de machine te kruipen !!

De feestdagen, ons 5-jarig bestaan in de winkel, de nieuwe collectie die binnenkomt en die we graag z.s.m. online hebben ... de afgelopen maanden heb ik precies alleen maar gewerkt.  Wat een zalig gevoel was het dan ook afgelopen zondagmorgen ...

Ja, de keuken was niet opgeruimd - ja, er ligt nog nieuw stof in de hal - ja, de kids moesten eigenlijk in bad - ja, de was moest nog ingestoken ...  MAAR nee, ik kruip mijn naaikamer in ... en durf volmondig FOERT te zeggen tegen al die moetjes.

Tijd voor mij, mijn naaimachine en mijn ideeΓ«n πŸ’œπŸ’›πŸ’š.  Want al heb je geen tijd om te naaien, je hoofd staat nooit stil.

Zo zag ik overal die geweldige Fenna Trui uit de laatste La Maison Victor.  Maar voor al dat gepuzzel had ik nu even geen tijd (en eerlijk: geen zin). Waarom moeilijk als het ook makkelijk kan.  In onze nieuwe collectie zitten een paar superleuke gestreepte breisels.


In combinatie met het donkerblauwe breisel de ideale combinatie voor een snelle Fenna-trui in een lekker lichte zomerse variant (de lente en zonnestralen moet je er even zelf bij denken πŸ˜‰). 

Ik wou graag een trui met aangeknipte mouw.  Als basis nam ik mijn Julia Sweater van onder het stof en tekende er zelf de driehoek in die ik wou (een beetje proberen voor de spiegel en uiteindelijk was de onderste lijn voor mij de juiste).  Vergeet natuurlijk wel niet om aan de snijlijn van je driehoek 2x één cm naadwaarde toe te voegen om de verhoudingen te respecteren.

De strepen lopen in deze variant gewoon horizontaal, maar ik wou die typische Fenna-punt in de tekening.  Ik heb mijn stof dus 2x enkel geknipt en het daarna mooi in een punt aan elkaar genaaid.  Als je een boventransport(voet) hebt, is het aan te raden om dit te gebruiken.  Zo blijven je strepen telkens mooi op elkaar uitkomen.
Daarna is het kinderspel.  De V inzetten in je basis-breisel, de naden sluiten en omzomen. Mijn eerste lentenaaisel is een feit.  Nu dan toch maar die was insteken, de kids in bad, de keuken opruimen en die nieuwe levering stofjes aanpakken, maar deze zalige trui nemen ze mij toch al niet meer af 😍😍😍.Patroon: Aangepaste Julia Sweater van Compagnie M.

Nog meer inspiratie nodig - onze nieuwe stoffen voor het voorjaar staan online.
Ontdekt ons volledig aanbod op: www.hetstoffenhuis.be

Reacties

Een reactie posten