100 % GOTS - 100% Natuur - 100% Cute

Met die grotere kids in huis is het allemaal snel wat stoerdere en rechter en zonder teveel poespas, maar gelukkig hebben we ook nog wat kleinere kids in de familie en deze keer ging ik aan de slag voor een baby-meisje.Zeker voor de hele kleintjes hecht ik zelf nog al veel belang aan de herkomst van onze stoffen. Hun delicate huidjes hebben nog het meeste bescherming nodig tegen giftige stoffen, verf en andere chemicaliën.  En als we dan niet enkel aan die vervuilende stoffen denken (zie Oekotex-label), maar daarbij ook heel het productieproces ecologisch vriendelijk willen houden dan kom je uit bij het hoogste eco-kwaliteitslabel in de textiel: het GOTS-label.

In onze webshop hebben al de GOTS-stoffen een apart plekje.  Je vind ze allemaal terug onder de noemer: organisch.  Bij ons kom je dan al snel uit bij het Belgische label: Froy&Dind.  Je kent ze misschien van hun baby -en zwangerschapscollectie.  Daarbuiten brengen zij ook hun stoffen in de verkoop.  En al deze pareltjes dragen met fierheid het GOTS-label.

Stof genoeg dus tot nadenken :-), maar nu aan de slag.  Ik werd helemaal verliefd op deze katoen-tule (ja, ook weer met GOTS-label).  Een superschattig rokje met elastiek staat zo in elkaar dus ... niet 'geen tijd' is geen excuus.


Voor het t-shirtje gebruikte ik dit schattig Koi-stofje van Froy&Dind. Een kleinere print ... ideaal voor zo'n dutske.


Het patroontje met aan gefronst mouwtje komt uit een van mijn oudere Ottebre's.  

Stof rokje: Katoen - tule + Katoen Batiste voor de voering

T-shirtje: Katoen-tricot van Froy&Dind

And a special thanks to Sam (model) en Eva (mama en fotograaf van dienst)


Reacties