Een polo voor mijn stoere kerel !

Mijn zoon houdt van simpel, makkelijk en NIET van foto's.  Ik mag gerust voor hem naaien, maar niet met teveel poespas. Gewoon simpele t-shirts en shorts, maar zonder gekke dingen :-).

Hemdjes zijn ook niet aan hem besteed.  Dat zit vervelend in de hals ... nee, daar doen we niet aan mee.  Met zijn communie enkele jaren geleden, had ik dan ook al de oplossing om van een t-shirt een shirt met polo-sluiting en kraag te maken.  Hierdoor kreeg hij een t-shirt dat er  toch nog wat deftiger uit zag.  Vorig jaar was zijn meest favoriete shirt een polo-shirt van 4FF's (4 Funky Flavours - een top-kindermerk !):   een simpel shirt met polo-sluiting EN een toffe kraag.

Met de komst van de Cuff-Me boorden, hebben we deze nu zelf in huis dus ... alle hens aan dek .. wij gaan nog eens aan de slag voor zoonlief !


Als basis vertrok ik van het Billie-patroon van Zonen09. Voor lange, smalle jongens blijven deze patronen de absolute top.  De Billie is een klassiek t-shirt met een gewone of raglanmouw. Ik koos voor de klassieke mouw en een borst-zakje.  Op de middenvoor plaatste ik een polo-sluiting.  Ik heb hier ondertussen mijn eigen techniek voor, maar als je niet weet hoe je hier aan begint, helpt Sharon je graag op weg met haar gratis tutorial.En ik wil niet stoefen, maar ik ben superfier dat de tekening van de gorilla perfect doorloopt op de sluiting ... een schouderklopje voor mijzelf :-).

Omdat dit voor mijzelf de eerste keer was dat ik aan de slag ging met de boorden van Cuff-me twijfelde ik of deze zouden uitrafelen bij het 'op maat knippen'.  Ik heb de uiteinden van mijn kraag dus afgewerkt met een heel kleine zigzag, maar weet eigenlijk niet of dit echt nodig is/was.  Bij de originele kragen van 4FF's zijn ze niet afgwerkt, maar deze boorden zijn stugger (polyester ?) ... als iemand een mening heeft hierover, lees ik ze graag :-).

Voor de kraag gebruikte ik dus gewoon de cuff-me boord en knipte deze op ongeveer 75% van de omtrek.  Zoals altijd rekte ik boord wat uit zodat ook deze mooi plat valt.  Hetzelfde deed ik voor de armboorden.
... En het feit dat hij maar wat graag met zijn shirt wil poseren voor de foto is voor het mij het ultieme bewijs dat deze missie geslaagd is :-).Gestreepte boord: Cuff Me (100% GOTS Cotton)


Reacties

  1. Super!
    En je mag best trots zijn op die gorilla. Dat vraagt een oog voor detail ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel :-) :-) (heb het wel een paar keer opnieuw moeten doen want met die overslag verkijkt ge u toch soms hoe hij nu juist er op gaat komen, maar ben super blij met het resultaat :-) )

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten